Twaróg sernikowy Łaciaty

| 24 marca 2025

Nowość od Mlekpolu

Twaróg sernikowy Łaciaty - Nowość od Mlekpolu

Doskonała baza dla puszystych serników, deserów i tradycyjnych potraw, ale też składnik wykwintnych przekąsek i nowoczesnych, kreatywnych dań – twaróg sernikowy poszerza portfolio marki Łaciate, będącej własnością Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol. Co ważne, ten wyjątkowy produkt zapewnia wypiekom niezrównaną kremowość i nie wymaga dodatku masła, a dzięki temu – jest idealnym wyborem zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących kucharzy.

Twaróg sernikowy Łaciaty to kolejny produkt w ofercie marki, który powstaje wyłącznie z najwyższej jakości polskiego mleka. Charakteryzuje się on w pełni naturalnym składem – bez konserwantów, barwników czy aromatów. Dzięki optymalnej, 18-procentowej zawartości tłuszczu, gwarantuje przyjemną kremowość, która sprawia, że przygotowanie idealnego sernika stanie się prostsze niż kiedykolwiek wcześniej.

Wprowadzając na rynek twaróg sernikowy Łaciaty, odpowiadamy na potrzeby konsumentów, którzy cenią sobie czystą etykietę i wysoką jakość nabiału. Nasza nowość to nie tylko doskonała baza dla serników na ciepło i zimno, ale również wszechstronny składnik kulinarny, który sprawdzi się w przygotowaniu np. farszu do pierogów, naleśników i strucli, ale też ptysiów, tart i tartaletek oraz tortilli w wersjach wytrawnych i na słodko – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.

Nowy twaróg sernikowy Łaciaty dostępny jest w funkcjonalnym, 1-kilogramowym opakowaniu z wieczkiem i wyróżnia się na półce apetyczną grafiką, złożoną m.in. z charakterystycznych dla marki czarnych łat. Optymalna gramatura produktu dostosowana jest do niemal wszystkich przepisów na domowe wypieki.

no title

Zobacz jak rozwija się Aplikacja Pola i wspomóż ją!

Dowiedz się co możesz jeszcze zrobić, aby wspierać polskich producentów.

Zobacz także:

APLIKACJA POLA